KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

DZIECI 5,6 LETNIE

W poniedziałek 28 października 2019 r. w grupie Biedronek odbyło się zajęcie otwarte dla rodziców, którego tematem było „Przygotowanie zwierząt do zimy”- zabawy rozwijające umiejętności wypowiadania się, logicznego myślenia, analizy i syntezy słuchowej oraz kodowania. Rodzice mogli zobaczyć jak pracują, tańczą, liczą i bawią się ich pociechy. Dzieci wysłuchały opowiadania H. Bechlerowej „Jak Kolczatek szukał mieszkania”, odpowiadały na pytania, szukały właściwych odpowiedzi, układały wg określonego kodu, poszerzały wiadomości nt.  leśnych zwierząt. Pod koniec wspólnie z rodzicami wykonały sensorycznego jeżyka. Zajęcie dostarczyło dzieciom wiele radości, a rodzicom wiedzy nt. dużych umiejętności ich dzieci.

30 października 2019 r. w grupie Słoneczka odbyły się zajęcia otwarte pt. "Zwierzęta przygotowują się do zimy". Rodzice mieli okazję obserwować dzieci podczas przeliczania, klasyfikowania, porównywania liczebności zbiorów darów jesieni. 

W grupie Motylków 29 października odbyło się zajęcie otwarte dla Rodziców " Jesienne zabawy"